Yacht Club, restauracja w Jachrance. Celebryci na otwarciu, czy będą też żeglować?

Za nami otwarcie sezonowej restauracji Yacht Club, podczas którego szef kuchni zaprezentował gościom nowe menu. Oprócz wykwintnych dań serwowano również kawy i herbaty mrożone w wielu ciekawych smakach, autorskie koktajle, smoothie i lemoniady ze znakomitymi francuskimi syropami Monin oraz fantazyjne drinki alkoholowe m.in. Q2, Avalon, Snoopy, Yacht Club Ice Tea i Yacht Club Ice Coffee.
Klimatyczna restauracja Yacht Club jest położona w Jachrance, zaledwie 40 minut jazdy samochodem od centrum Warszawy, na terenie eleganckiego kompleksu hotelowego Warszawianka. Wyróżnia ją zarówno starannie skomponowane menu z dużą ilością dań z rybami i owocami morza jak i niezwykła atmosfera. Siedząc na słonecznym tarasie, delektując się drinkiem i patrząc na spokojne wody zalewu łatwo pozwolić myślom swobodnie płynąć ciesząc się urokiem chwili. Jasne wnętrza z marynistyczną nutą nadają restauracji charakteru eleganckiego kurortu, do którego jeździ się, aby wypocząć i nabrać sił witalnych. Warto przyjechać do kultowego Yacht Clubu, zrelaksować się na świeżym powietrzu i dać się uwieść magicznemu klimatowi tego niezwykłego miejsca.
W nowym sezonie szef kuchni proponuje gościom oryginalny sposób delektowania się potrawami z menu: kulinarne „rejsy”. Goście decydują ile „rejsów” chcieliby odbyć, dwa, trzy czy cztery i wybierają z karty dania przyporządkowane poszczególnym „rejsom”. Każdy „rejs” to kilka starannie dobranych propozycji potraw, z których można skomponować własną podróż. Sporo jest dań z owocami morza. Kuszą Vongole w stylu Manhattan, carpaccio z miecznika marynowane w pomarańczach, limonce i kolendrze z dressingiem pomarańczowo – imbirowym czy smażone krewetki królewskie z masłem, chilli i białym winem. Dla zwolenników mięsa przygotowano m.in. plastry polędwicy wołowej z podwędzaną solą, warzywami springrolls i majonezem wasabi czy grillowany sirloin z frytkami, puree z zielonego groszku i sosem gravy. Oprócz tego w karcie znajdują się dania z grilla i potrawy sezonowe. Szef kuchni pamiętał też o najmłodszych dla których przygotował specjalne menu złożone z dań szczególnie lubianych przez dzieci. A że restauracja Yacht Club mieści się nad wodą przygotowano też specjalne Water Menu. Można tu spróbować wielu oryginalnych wód pochodzących z różnych źródeł i krajów. Poznamy nie tylko miejsce ich pochodzenia, ale też charakter smaku i zawartość minerałów, aby świadomie dokonać wyboru.
CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO? POLUB ŻAGLE NA FACEBOOKU
Na otwarciu restauracji nie zabrakło celebrytów. Byc może któryś z nich, dzięki miejscowej kuchni, połknął bakcyla żeglarskiego...
Restauracja Yacht Club
Hotel Warszawianka, Jachranka 77, 05-140 Serock
Godziny otwarcia: codziennie od godziny 12.00
Rezerwacje: +48 22 768 95 60 (w godz. 12.00-22.00); [email protected]
Więcej informacji na www.warszawianka.pl